Türk özel jeti İran’da düştü, holding başkanının kızı ve 11 kişi hayatını kaybetti

Türk özel jeti İran’da düştü, holding başkanının kızı ve 11 kişi hayatını kaybetti

Birleşik Arap Emirlikleri'nden İstanbul'a gelen özel jeti İran'da düştü. Uçakta bulunan 11 kişinin hayatını kaybettiğini bildirildi.

Türk özel jeti İran’da düştü, holding başkanının kızı ve 11 kişi hayatını kaybetti
16px
24px
11.03.2018 18:59
ABONE OLgoogle

İran devlet televizyonunun geçtiği haberde uçağın Birleşik Arap Emirlikleri’nden İstanbul’a gittiği belirtildi. İran’ın Tasnim haber ajansı, İranlı yetkililere dayandırdığı haberde uçağın özel jet olduğunu aktardı. TC-TRB Challenger 604'ün Başaran Holding'e ait olduğu belirtildi. Öte yandan Hüseyin Başaran'ın kızının da uçakta olduğu açıklandı. Uçaktaki 11 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

İran’ın Tasnim haber ajansı, İranlı yetkililere dayandırdığı haberde uçağın özel jet olduğunu aktardı. Tasnim’in haberinde uçağın İran’daki Şehrekürd kenti yakınlarında düştüğü belirtildi. 

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Sharjah kentinden kalkan, İstanbul'a giden jetin ülkenin güneybatısında düştüğü duyuruldu.

İran televizyonunun havacılık ve acil durum yetkililerine dayandırdığı habere göre uçak dağlık bir alana düştü ve alev aldı.   İş adamının kızı bekarlığa veda partisinden dönüyordu

UÇAK BAŞARAN HOLDİNG'E AİTTİ 

İran'ın güneydoğusundaki Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinde düşen uçağın, Başaran Holding'e ait olduğu bildirildi.

İran'ın resmi ajansı IRNA'ya açıklama yapan Kiyar ilçesi Kriz Masası Müdürü Kademali Merdani, Birleşik Arap Emirlikleri'nden havalanan ve İstanbul'a giden özel Türk uçağının ülkenin güneydoğusundaki Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletine bağlı Kiyar ilçesinde düştüğünü ve uçaktaki 3'ü mürettebat 11 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Merdani, olay yerine arama ve kurtarma ekiplerinin sevk edildiğini de kaydetti.

TC-TRB Challenger 604 tipi uçaktaki Hüseyin Başaran’ın kızının da olduğu açıklandı.

Başaran Holding’te görevli olan Mina Başaran, 28 yaşındaydı.

UÇAKTA MİNA BAŞARAN VE 7 ARKADAŞI VARDI

Başaran Holding’te yönetim kurulu üyesi olan Mina Başaran, 28 yaşındaydı. Metgraf Matbaacılık’ın sahibi Murat Gezer’le nişanlı olan Mina Başaran’ın 7 arkadaşı ile tatil için gittiği Dubai’den dönüyordu. Mina Başaran'ın evlenmeden önce arkadaşlarıyla birlikte tatile çıktığı öğrenildi.

JET DÜŞMEDEN ALEV ALMIŞ

İran medyası, uçağın İran’ın orta-batı kesiminde Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinin merkezi olan Şehrekürd (Shahrekord) kenti civarında düştüğü bilgisini paylaştı. Uçağın düştüğü alana sevk edilen arama-kurtarma ekiplerinin bölgenin engebeli olması nedeniyle güçlükle ilerleyebildikleri ifade edildi. İran yerel medyasının görgü tanıklarının ifadelerine dayandırarak verdikleri bilgilerde, uçağın düşmeden önce alev aldığı ve enkazının bulunduğu alandan dumanların yükseldiğini bildirdi.

"JETİN, 14.40'TA RADAR GÖRÜNTÜSÜ KAYBOLDU"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Şarja OMSJ Havalimanı'ndan, İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelmek üzere havalanan Başaran Holding'e ait özel jet, İsfahan'ın 80 mil güneybatısından 13.30'da İran hava sahasına giriş yaptı. Jetin, 14.40'ta radar görüntüsü kayboldu. 

İran'ın başkenti Tahran'ın güneyinde düştüğü belirlenen jette, ilk belirlemelere göre 2'si pilot, 1'i hostes, 8'i yolcu 11 kişinin bulunduğu kaydedildi.

Jetin, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Sharjah kentinden kalktığı belirtiliyor.

Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Hakan Tekin de uçakta 3'ü mürettebat 8'i yolcu 11 kişinin bulunduğunu doğruladı.

Tekin, jetin düştüğü yerin tespit edildiğini ve ekiplerin kaza bölgesine ulaşmaya çalıştığını söyledi. Hakan Tekin jetin neden düştüğüne yönelik şu anda herhangi bir bilgi bulunmadığını ifade etti.

Cesetlerin belirlenmesi için DNA testine ihtiyaç var

İranlı İşçiler Haber Ajansına (ILNA) konuşan İran Acil Durumlar Kurumu Sözcüsü Mücteba Halidi, bölge halkının uçağın enkazına ulaştığını söyledi.

Uçağın dağa çarpmasıyla yandığını belirten Halidi, 11 yolcunun cesetlerinin belirlenmesi için DNA testine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Ayrıca İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklamasında, Türk uçağının düşmesi nedeniyle üzüntülerini bildirdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde